Werk is meer dan acht uur op een stoel

Achter een bureau, op kantoor. De prikklok hield de uren bij en als manager kon je precies zien wie er aan het werk waren. Tot de kantoren grotendeels dicht gingen en dit door het thuiswerken niet meer ging. Ouderwets? Ja, maar nog steeds erg verleidelijk. Fysieke aanwezigheid is zo makkelijk te meten, ook al zegt het weinig over inzet en inspanning.

werk is meer dan acht uur op een stoel - ook jobcrafting

Voelt het ongemakkelijk om je medewerkers niet de hele dag te kunnen zien? Vast. De markt voor controleprogrammatuur is booming. Maar doe het niet.

Maak van Teams of Slack geen moderne prikklok, stop met controleren van de verkeerde dingen en ga sturen op wat echt belangrijk is: resultaten. Gewoon, door je medewerkers te vragen hoe het gaat, en wat ze van je nodig hebben. Dat ze je vertrouwen verdienen hebben ze het afgelopen jaar wel laten zien. Demotiveer ze niet door hun autonomie nu weer terug te draaien.

Dus hou geen dagelijkse overleg om koppen te tellen, maar zoek samen naar creatieve manieren om elkaar op de hoogte te houden van hoe het gaat en wat er speelt.

Laat ze lekker werken, ook als je ze niet ziet. Daar zit jij toch niet mee?

Meer tips? Kijk hier.