Waarom makkelijker niet altijd leuker is

“Leuker kunnen we het niet maken, wel makkelijker.” Ken je die slogan van de belastingdienst nog? Draai het eens om. Makkelijk is niet altijd positief, en we onderschatten de waarde van leuker. Werk waarin je je talenten niet genoeg kwijt kunt stompt af. En het is niet alleen saai maar ook riskant: je schiet in de automatische piloot, ook in die situaties waarin het handig is even verder te kijken.

Makkelijker kunnen we het niet maken

Denk jij weleens “ik doe het zelf wel” omdat je het teveel gedoe vindt om een taak te delegeren aan een medewerker? Taken overdragen kost tijd, en is best spannend. Zal het wel goed gaan? Jammer, want zo ontneem je je medewerker een kans om zijn werk uitdagender en leuker te maken en jou te ontlasten.

Door jobcrafting te ondersteunen en stimuleren krijg jij meer zicht op wat je medewerkers in hun mars hebben en leuk vinden. Jobcrafting is het zelf aanpassen door medewerkers van hun eigen werk, waardoor het beter bij hen past: geen confectie, maar maatwerk dat aansluit bij wie ze zijn, wat ze willen en wat ze kunnen.

Dat geeft jou het vertrouwen en de rust om nu eindelijk die lastige taak te delegeren. Wat voor jou een vervelende klus is, is voor je medewerker misschien wel een cadeautje.

Meer weten over de voordelen die jobcrafting jou en je medewerkers kan opleveren? Kijk hier of stuur me een bericht.