Verander de smaak van je baan

Je baan, dat is de vacaturebeschrijving die je destijds lokte. De functiebeschrijving die je met je collega’s die hetzelfde werk doen deelt. En die is voor iedereen hetzelfde, toch? Nou, nee dus.

De beschrijving van je functie, zoals die ooit door iemand in je organisatie is bedacht, is maar een klein stukje van je baanpuzzel. De rest van de puzzel vul jij in, met je persoonlijkheid, je interesses, je ervaring en je vaardigheden. En dat maakt dat de invulling van eenzelfde functie voor iedereen verschillend is. Want niemand is hetzelfde.

verander de smaak van je baan jobcrafting ontwikkelbrigade

Die gedachte kan je helpen als je minder blij bent met je werk dan je misschien zou willen. Zelfs in de meest formele organisatie is er altijd wel wat ruimte om zelf wat aan je baan te veranderen en die zo beter passend te maken. Jobcrafting heet dat.

Staar je niet blind op de formele beschrijving van je werkzaamheden, maar kijk naar de bedoeling ervan, en ook naar dat wat niet vastgelegd is.

Waar staat jouw organisatie voor, en welke nieuwe ingrediënten kan jij daaraan toevoegen vanuit jouw ervaring en ideeën? Daar liggen je kansen.

Wat doe jij al om je baan meer smaak te geven? Vertel het me in de comments. Ik ben benieuwd!