Van wie moet dat dan?

“Thuis als het kan, naar kantoor als het moet.” hoorde ik Mark Rutte zeggen. Van die zin kreeg ik jeuk. Van wie moet dat dan? dacht ik.

Werkgevers zijn druk bezig om het nieuwe kantoorleven vorm te geven. Logisch. Het wordt niet meer precies zoals het was, en misschien moeten we dat ook niet willen – herinner jij je alle ophef rond kantoortuinen nog? Maar in de meeste artikelen en discussies op social media mist de stem van de werknemers zelf. En dat is raar.

van wie moet dat - ontwikkelbrigade.nl

Terugkijkend op de afgelopen anderhalf jaar vallen twee dingen op:

  1. Werknemers die opeens onder andere omstandigheden moeten gaan werken, kunnen dat prima zelf regelen. Ze werden door de lockdowns gedwongen thuis te werken in lastige omstandigheden (denk aan het thuisonderwijs), en vonden op eigen houtje oplossingen.
  2. Er bleken net zoveel unieke oplossingen als werknemers te zijn. Jij als werknemer kent je baan én jezelf als geen ander. En dus ben jij de aangewezen persoon om je werk te ‘finetunen’ en passend te maken.


Dus heel lovenswaardig dat werkgevers zich nu inspannen om de beste oplossing voor iedereen te bedenken, maar jammer dat ze daarbij niet de hulp van hun werknemers inschakelen, degenen die het werk moeten doen en het beste kennen.

Herken je dat? Je kunt er wat aan doen:

Wacht niet af tot er wat voor je bedacht is, want dan loop je achter de feiten aan.

Denk na over wat jij wilt en wat jij denkt dat goed is voor jou, je collega’s en de organisatie. Trek je baas aan de mouw, liefst samen met je collega’s. En ga erover in gesprek.

Weet je niet waar je moet beginnen? Kijk dan eens in het gratis e-boek Werk-Privécrafting. Hieronder kun je het downloaden:

[mailerlite_form form_id=7]