Tips voor lichter werken: Saaie klus? Maak er wat van

“Verstop de paaseieren maar binnen,” was het advies op Radio Noord. Na het mooie weer van de afgelopen dagen wordt het tijdens de Paasdagen slechts 8 tot 10 graden.

Je hebt niet altijd in de hand wat je wanneer doet. Op je werk bijvoorbeeld. Maar hoe je verplichte taken doet – daar kun je zelf iets aan doen.

Saaie klus maak er wat van - ook jobcrafting

Heb je een saaie routineklus waar je tegen opziet? Bedenk dan manieren waarop je die taak leuk kunt maken. Dat zit ‘m soms al in hele kleine dingen. Een paar ideeën (maar je kunt er zelf vast meer bedenken):

  • Stop een wedstrijdelement in je taak. Zijn er manieren waarop je het werk goed maar toch sneller kunt doen? Schat in hoeveel sneller en hou de tijd bij met de stopwatch op je telefoon.
  • Doe de taak niet alleen maar samen met een collega. Goed gezelschap maakt veel goed, en ‘saaie bonen’ zoet.
  • Doe de taak eens op een andere plek. Moet je formulieren controleren? Zoek een plekje buiten in de zon (moet het natuurlijk wel weer beter weer worden).
  • Decoreer je materialen. Gebruik voor de kladversie van de tekst die je moet schrijven bijvoorbeeld een bijzonder lettertype dat je vrolijk stemt.
  • Geef een routine onlinevergadering meer glans. Organiseer een virtuele paaseitjesspeurtocht. Wie spot alle paaseitjes in de achtergrond bij de deelnemers?

Hoe maak jij wat van je saaie klus deze Pasen?

[mailerlite_form form_id=7]