Tips voor lichter werken: Neem je ze mee of geef je een diashow?

Het was een hele toer, maar het is gelukt. En nu vertel je trots wat je voor je organisatie voor elkaar hebt gekregen. Alleen valt het een beetje tegen.

Je medewerkers lijken meer geïnteresseerd in hun telefoon. Eentje zit zelfs ongegeneerd te gapen.
Je klikt verkeerd, en in plaats van je volgende Powerpointdia verschijnt je bureaubladachtergrond. Een vakantiekiekje. Daar sta je stralend met je racefiets bovenop de berg. De herinnering geeft je een warm gevoel.Wat was het daar koud. Je had spierpijn en miste je gezin.Maar dat zie je niet op de foto.

“Dia-avondje,” fluistert iemand. En opeens ben je terug in de tijd. Die langdradige avonden waarop je oom en tante hun vakantiedia’s toonden. “Je moet het zelf meegemaakt hebben,” zei je oom nog.

Iemand zucht. Is dat hoe je medewerkers zich voelen? Niet betrokken?

Neem je ze mee of geef je een diashow - ook jobcrafting


Manager zijn kan eenzaam zijn. Mensen hebben verbondenheid met elkaar nodig. En die krijg je door ervaringen echt met elkaar te delen.

Wacht niet tot het laatste moment, maar betrek je medewerkers juist vanaf het begin bij je projecten. Geef ze een inkijkje in je hoogte- en dieptepunten.

Misschien brengen ze je op ideeën. Bieden je een luisterend oor. Maar de grootste winst is dat je meer begrip kweekt voor de keuzes die je maakt en je gesteund voelt. En dat maakt het tot een feestje voor iedereen.

[mailerlite_form form_id=7]