Steken jouw medewerkers hun nek voor je uit?

Teamoverleg. Niemand kijkt op of zegt iets. Een paar van je medewerkers zijn opeens heel geïnteresseerd in hun tafelblad. Anderen roeren nadrukkelijk in hun koffie. Je begrijpt het niet. Het is zo’n leuke uitdaging, de klus waar je net vrijwilligers voor zocht. Maar niemand wil. En het is niet de eerste keer.

Je hoofd boven het maaiveld uitsteken is risico’s nemen en dat is spannend. Vind jij het ook lastig om je medewerkers ‘mee’ te krijgen, zodat ze hun nek voor je uitsteken? Gelukkig kun je daar iets aan doen.

Steken jouw medewerkers hun nek voor je uit - jobcrafting loont, ontwikkelbrigade

Het draait allemaal om vertrouwen.

  • Vertrouwen dat wat jij voorstelt in het belang van het team, en dus van henzelf is.
  • Vertrouwen dat wat je ze aanbiedt een kans is, en niet het afschuiven van een taak waar je zelf geen zin in hebt.
  • Vertrouwen dat jij hen steunt en niet zult afrekenen op fouten omdat ze iets nieuws durfden te proberen.
  • En vertrouwen dat ze wat je ze vraagt aankunnen, omdat jij hen immers door en door kent.

Hoe je vertrouwen krijgt? Door wat je zegt en doet, en door je medewerkers echt te leren kennen en begrijpen. In de workshop Loslaten zonder Chaos (autonomie ondersteunen met jobcrafting ) ervaar je hoe je dat doet.

Ik geef je bruikbare tips, en laat je zien wat de voordelen voor jou, je organisatie en je werknemers zijn als je een klimaat schept waarin je medewerkers gestimuleerd worden om zelf hun baan beter passend te maken aan wie ze zijn, wat ze willen en wat ze kunnen.

Gewoon, in de dagelijkse praktijk. Zonder dat er eerst een reorganisatie voor nodig is. Je kunt vandaag nog beginnen.

Wil jij ook medewerkers die in de wolken zijn omdat ze hun nek uit durven te steken? Neem contact met me op of bekijk hier de mogelijkheden.