Heb jij je weleens afgevraagd waarom speelgoedrobotjes menselijke gezichtjes hebben? We houden meer van levende wezens dan van machines.
Daar dacht Frederick Taylor eind 19e eeuw anders over. Zijn scientific management standaardiseerde het werk en maakte werknemers tot monddode machines.
En al weten we nu dat Taylors onderzoeksmethoden rammelden, zijn principes leven voort in onze organisaties en managementmethodes. Standaardisatie en overmatige controle.

En dat is jammer, want niet alleen zien we graag overal menselijke eigenschappen (tot in de opgeklopte melk op onze koffie), we hebben ze hard nodig.
Flexibel omgaan met de snelle veranderingen en onzekerheden van deze tijd. Zelf nadenken. Creatieve oplossingen bedenken als de problemen van morgen zich aandienen.
Maar dan moeten ze wel de kans krijgen. De erfenis van Taylor maakt dat veel medewerkers hun werkdagen ‘slaapwerkend’ doorbrengen omdat ze dat wat hen uniek maakt niet kwijt kunnen in hun werk.
Wil jij de talenten, sterkte kanten, interesses en ervaringen van je medewerkers inzetten? Laat ze dan mens zijn en geef ze de kans om hun werk te personaliseren.