Ontwikkelen kan ook anders

Ben je er een beetje huiverig voor, ontwikkelingsgesprekken met je medewerkers? Helemaal niet raar. Je wilt immers geen slapende honden wakker maken. De standaardroute is promotie. De ladder op. En juist dat is in deze onzekere tijden lang niet altijd een optie.

helpen ontwikkelen kan ook anders

Erg? Nee, helemaal niet. Promotie maken al dan niet in combinatie met veel geld verdienen staat namelijk helemaal niet bovenaan het wensenlijstje van veel medewerkers. Ruimte voor ontwikkeling, zowel werkgerelateerd als persoonlijk, staat dat wel. En daarvoor zijn allerlei routes. Opzij, in de diepte, in de breedte. Verder kijken dan je eigen werkgebied. Nieuwe vaardigheden leren. Een project leiden of nieuwe manieren bedenken om klanten te binden.

Jij kunt het bedenken, maar je medewerker weet het zelf veel beter.

Door van een ontwikkelingsgesprek een jobcraftgesprek te maken schep jij de randvoorwaarden om je medewerker aan de praat te krijgen. In een stimulerend gesprek, gebaseerd op gelijkwaardigheid.

Weten hoe je een succesvol jobcraftgesprek voert? In de workshop Een mens- en ontwikkelingsgerichte gesprekscyclus laat ik het je zien. Meer weten? Neem contact met me op.