Ontbijten om half elf

“Verwacht mij niet voor tien uur op kantoor.” Dat vertelde T, juridisch adviseur zijn collega’s toen ze met flexibele werktijden rondom bloktijden gingen werken. “Als je me dwingt om om zeven uur op te staan, dán heb ik een stressgevoel.”

Door Corona werkt hij nu bijna altijd thuis, en hoeft hij niet meer te forenzen.” Het gevoel van haast, rap-rap-snel-snel is weg.” Een maandagochtendgevoel heeft hij daarom eigenlijk niet meer. Hoe dat komt?

maandagochtend half elf ontbijt

“Door voor jezelf je dag meer in stukjes te knippen en die zelf in te delen heb je minder verschil tussen weekend en door de week.” Zo ontbijt hij tegenwoordig elke dag om half elf, samen met zijn partner. Op weekdagen heeft hij er dan al een aantal uren werken op zitten.

“Het werk dat ik doe is leuk. Ik ben een verzamelplek voor moeilijke vragen.” Nadeel is wel dat het nooit af is. “Als je in een winkel werkt, begin je de volgende dag weer bij nul. Voor mij is de vraag: past mijn takenlijst in mijn planning? Als dat spannend wordt ontstaat er een stressgevoel aan het eind van het weekend. Maar meestal ga ik blij het weekend in en redelijk relaxed het weekend weer uit.”