Mijn honden willen er ’s ochtends uit

“Als je op social media kijkt wordt een maandagochtendgevoel je bijna aangepraat. Maar ik heb er helemaal geen last van. Ik denk dat het erg aan je werk gerelateerd is: als jij je werk en wat je doet leuk vindt en dat gaat goed, dan ga je gewoon goed de week in.”

I. is zelfstandige en slaapt graag uit in het weekend, maar staat doordeweeks vroeg op – ook als ze geen afspraken heeft.

“Ik heb mijn maandagen zo ingepland dat ik altijd rustig kan starten. Eerst lekker met de honden wandelen en dan om elf uur richting mijn opdrachtgever. Misschien heb je een ander maandagochtendgevoel als je standaard om half negen op kantoor moet zitten.

Ik begin de dag ontspannen. Mijn honden willen er ’s ochtends uit. Ook al ben je een keer chagrijnig, een hond maakt je altijd weer vrolijk.

Ik werk voor verschillende mensen, en soms hebben die tegelijk iets nodig. Als ik iets niet af heb, slaap ik weleens onrustiger, maar met maandagochtend heeft dat niets te maken.

Ik zit helemaal niet zo vast aan de maandag. Als ik een keer een maandag vrij wil, neem ik vrij, en ga ik op zondag werken. Of ik begin later en werk ’s avonds wat langer door. Ik vind werken op momenten dat anderen niet werken wel fijn, want dan word je niet zo gestoord.”

Wil jij ook vertellen over je maandagochtendgevoel? Stuur me dan een berichtje!