Keurslijf

Keurslijf, is het eerste woord dat bij haar opkomt als ik vraag naar haar maandagochtendgevoel. “Als je in je werk dingen moet doen die je niet wilt doen, waardoor er een hele stapel dingen overblijft die je wél wilt doen, maar waar je niet aan toekomt of geen energie voor hebt.”

Zelf heeft ze er nooit veel last van gehad. H heeft in Nederland en in het buitenland gewerkt in veel verschillende functies, en moest altijd zelf wat van haar werk maken omdat de functieomschrijvingen veel ruimte lieten. Ze ging niet met tegenzin naar haar werk, behalve misschien toen ze in een reorganisatietraject zat. 

Mijn maandagochtendgevoel - keurslijf

“Ik heb nu veel dingen waarvan ik denk dat ik ze moet doen: mantelzorgen, gemeentelijke plannen in mijn leefomgeving. Ik studeerde en ben nu voor mezelf begonnen. Deze taken kan ik niet overdragen aan collega’s. Er zit een andere logica in, anders dan in een regulier betaalde baan. Ik leef in verschillende werelden die moeilijk te combineren zijn. Op de dagen dat ik mantelzorg is er weinig ruimte voor studie of eigen werk.

Maar ik heb nu het weekend nodig om bij te komen. Toen ik alleen een reguliere baan had, had ik ‘s avonds en in het weekend energie over voor andere dingen.”

Wil je ook iets kwijt over je maandagochtendgevoel? Stuur me een berichtje.