Hoe laad jij je op?

Je trekt de deur achter je dicht, schopt je schoenen uit, en ploft neer op de bank. Je moet nog boodschappen doen en eten koken. Waar haal je de puf vandaan? Eigenlijk wil je vooral niks. Dat lastige gesprek met een klant zit nog steeds in je hoofd.

En voor je het weet is je avond voorbij met een bezorgmaaltijd en je smartphone. Al die andere mensen die de energie hebben om na hun werk nog leuke dingen doen – om jaloers van te worden.

Hoe laad jij je op - ook jobcrafting

Energie is een goede graadmeter voor hoe je werk bij je past. Hoe kom jij thuis van je werk? Opgebrand en leeg, moe maar voldaan, of vol nieuwe energie?

Is jouw ‘batterij’ aan het eind van je werkdag gevaarlijk leeg? Maak dan eens een lijstje van alles wat je energie geeft, en je ‘energievreters.’ Verspil je veel energie aan spijt over dingen die voorbij zijn of pieker je over wat je nog moet doen? Ook dat kost energie.

Kun je meer doen van wat je energie geeft en minder van wat je ‘batterij’ leegtrekt? De kunst is om tijdig weer op te laden. Wat werkt voor jou?

Meer tips vind je in de gratis Minigids Werk-Privécrafting.

Jobcraft jij wel eens? Laat het me weten!