Haal de verleiding weg

“Eet mij.” lijkt het gebakje op de hoek van je bureau je toe te fluisteren. “Toe maar. Een klein hapje.” Er is weer iemand jarig. Net nu je van plan was minder te gaan snoepen. Vastbesloten negeer je het gebakje en werk je verder. Maar een half uur later begint je maag te knorren als je blik er weer op valt. Nu is de verleiding te groot, en eet je het op.

Hoe goed kun jij de verleiding weerstaan om je medewerkers te micromanagen?

Je wilt je medewerkers graag ruimte voor eigen initiatief geven, maar ook dat alles goed gaat. Dus zorg je dat je goed op de hoogte bent van alles wat ze doen. Wat voor afspraken ze hebben en waar ze precies mee bezig zijn. Maar omdat je alles tot in de details meekrijgt, is het lastig om je er niet mee te bemoeien – hoe goed bedoeld ook.

Dan is het beter dat je niet te veel ziet. Met een paar kleine aanpassingen kom je een heel eind. Zet je bureau een beetje anders neer zodat je niet alles meekrijgt, verwijder de toegang tot de agenda’s van je collega’s en loop niet voortdurend rond.

Maak het jezelf niet onnodig moeilijk en haal die taart van je bureau. Zo wordt het voor jou makkelijker om minder te micromanagen en ervaren je medewerkers meer vertrouwen.

Geef jij je medewerkers al meer ruimte om zelf hun baan passend te maken? Laat het me weten!