Een cadeautje uit onverwachte hoek

“Trudy, ik heb nog iets voor je” stond er boven aan de e-mail. Ja hoor, zal wel, dacht ik. En toen zag ik dat die e-mail van mijzelf kwam.

Een poosje geleden heb ik mijn eerste e-mail automation gemaakt. Wie mijn weggever aanvraagt krijgt na de weggever nog iets extra’s van me. Ik had mijn privémailadres er als test ingezet. Was ik even vergeten. Een (onbedoeld) cadeautje van mezelf dus.


Dat zette me aan het denken: hoe vaak geef ik mezelf eigenlijk een cadeautje? En dan heb ik het niet over retail-therapie – shoppen als troost voor een slechte bui. Maar gewoon stoppen met waar je mee bezig bent, en even iets voor jezelf.

Als je met een saai klusje bezig bent opstaan en de moeite nemen om mooie muziek uit te zoeken en op te zetten. Even met iemand afspreken. Jezelf wat uitdagen door iets te gaan doen wat je nog niet eerder hebt gedaan, maar waar je al wel een tijdje nieuwsgierig naar was.

Iets extra’s dus om je dag wat meer kleur te geven. Weet je dat extra “boven het gewone, bijzonder” betekent?

Benieuwd naar het extraatje dat ik mezelf onbedoeld cadeau heb gedaan? Daar kom je vanzelf achter als je mijn weggever hebt aangevraagd. Dat kan trouwens nog steeds.