Drie tips tegen weemoedigheidskriebels: doe iets aan je dromen

Kerstvakantie, en alle tijd om eens stil te staan bij je leven en je werk. Dit jaar door de lockdown misschien zelfs wel meer dan normaal. Ben je tevreden met wat je doet, of heb je onvervulde dromen?

De stap van droom naar werkelijkheid is niet makkelijk. Vaak raken we al ontmoedigd voor we de eerste stap hebben gezet. Dromen is veilig. En dus blijft het er vaak bij. Maar kriebelen doet het wel.  

doe iets met je dromen - ook jobcrafting ontwikkelbrigade

“(…) tussen droom en daad
staan wetten in de weg en praktische bezwaren,
en ook weemoedigheid, die niemand kan verklaren,
en die des avonds komt, wanneer men slapen gaat.”

schreef Willem Elsschot.

Deze tips helpen je tegen weemoedigheidskriebels:

  • Doe iets
    Zolang alles bij hetzelfde blijft verandert er niets. Doe dus iets. Maakt niet uit wat. Het mag iets kleins zijn. Als het maar nieuw is.  Wat verandert er en hoe voelt dat?
  • Dagdroom
    Gun jezelf tien minuten om te dagdromen. Visualiseer vervolgens hoe je wereld eruit zou zien als je droom uitkomt. Wat doe je, en wie helpen je daarbij? Wat is er anders? Schrijf het op of verbeeld het in een tekening of collage.
  • Doe een eerste stapje
    Denk nu na welke eerste piepkleine haalbare stap je kunt zetten richting die droom en zet die vandaag nog. Bel iemand op, maak een koffieafspraak, schrijf je in voor een webinar, koop (online) een nieuw notitieboek of hardloopschoenen of wijzig iets aan je werkplek. Alles mag, maar maak de stap niet zo groot dat je die uitstelt.

Doe jij al iets met je dromen?