Aandacht smaakt beter

Aandacht smaakt beter. De leerkrachten van een basisschool in Amersfoort hebben dat in de praktijk ervaren. Toen scholen extra budget kregen voor werkdrukvermindering, kozen veel scholen voor meer klassenassistenten. Hier pakte het schoolhoofd het anders aan. Ze vroeg de leraren naar hun wensen en ideeën. Maar daar bleef het niet bij.

Niet de werkdruk, maar te weinig werkplezier en autonomie braken de leraren op. En dus gaf ze hen vrij spel om hun eigen ideeën uit te voeren. Er kwamen konijnen en een moestuin.

aandacht smaakt beter jobcrafting loont

Werd de werkdruk er minder van? Dat niet, maar van het in hen getoonde vertrouwen werden ze weer blij van hun werk en konden de werkdruk beter aan.

Door te luisteren naar je teamleden, én echt iets met hun ideeën te doen laat je blijken dat je hen en hun inbreng waardevol vindt en creëer ook jij een klimaat van aandacht.

Hoe je dat doet? Begin bijvoorbeeld met een workshop Werk-Privécrafting & Hybride Werken. Daarmee zet je gelijk ideeën in bruikbare acties om en ervaren je medewerkers wat er gebeurt als je ze ruimte geeft.

Meer weten? Neem contact met me op of lees als voorproefje mijn gratis e-boek Werk-privécrafting.